Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

                                         Timo Nurmi            Petkeltie 5 B

20540 Turku

p. 044-2195858

                                      timoexpert@timokalle.fi

Hyötytietoa asumisesta ja rakentamisesta kiinnostuneille

ASUNTOTIETO.com

 

Taloyhtiö.net

Taloyhtiö.net tarjoaa tietoa taloyhtiön hallitukselle, asukkaille, sekä isännöitsijälle.

 

Kokoukset

 

Hallituksen kokous

Taloyhtiön hallituksen on kokoonnuttava koolle säännöllisesti, jotta se pystyy toimimaan taloyhtiön edun mukaisesti. Yleensä hallituksen kokous järjestetään neljä kertaa vuodessa. Jos taloyhtiössä on valmisteilla isompi hanke, kuten putkiremontti, hallituksen on kokoonnuttava useammin.

 

Hallituksen puheenjohtaja vastaa siitä, että hallitus kokoontuu aina tarvittaessa. Puheenjohtaja sopii isännöinnin kanssa, milloin kokous järjestetään, ja isännöitsijä tekee kokouksen käytännönjärjestelyt ja toimittaa hallitukselle kokouskutsun.

 

Asunto-osakeyhtiölaissa ei ole tarkempia määräyksiä hallituksen kokouksen koollekutsumisesta. Jos taloyhtiön yhtiöjärjestyskään ei määrää asiasta mitään, isännöitsijä voi toimittaa kokouskutsun vapaamuotoisesti, esimerkiksi sähköpostilla. Yleensä kutsu toimitetaan viikkoa ennen kokousta.

Puheenjohtajan lisäksi myös hallituksen jäsen tai isännöitsijät voivat vaatia hallitusta kokoontumaan koolle.

 

 

Yhtiökokous

Yhtiökokous on taloyhtiön korkein päättävä elin. Yhtiökokoukselle kuuluu päätöksenteko monista tärkeimmistä yhtiötä koskevista asioista. Yhtiökokous päättää esim. rakennuksessa tehtävistä perusparannuksista ja uudistuksista. Samoin vastikkeen määrästä päättäminen on lähes poikkeuksetta määrätty yhtiöjärjestyksessä yhtiökokoukselle kuuluvaksi tehtäväksi. Taloyhtiön on pidettävä vähintään kerran vuodessa varsinainen yhtiökokous.

Kiinteistöliitto on tehnyt maksuttomanverkko-oppaantaloyhtiöiden yhtiökokousten onnistumisen tueksi. Yhtiökokousopas on tarkoitettu avuksi niin osakkeenomistajille kuin taloyhtiön hallituksille sekä isännöitsijöille.

Muutostyöilmoitus

Alla olevasta linkistä pääset täyttämään muutostyöilmotuksen. 
TÄSTÄ>>

 

 


                   Isännöintitodistus 

Alla olevasta linkistä voit tilata

isännöintitodistusksen.

TÄSTÄ>>>