Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

                                         Timo Nurmi            Petkeltie 5 B

20540 Turku

p. 044-2195858

                                      timoexpert@timokalle.fi

Hyötytietoa asumisesta ja rakentamisesta kiinnostuneille

ASUNTOTIETO.com

 

Taloyhtiö.net

Taloyhtiö.net tarjoaa tietoa taloyhtiön hallitukselle, asukkaille, sekä isännöitsijälle.

 

 

 

Yleisiä ohjeita

Vastikkeet ja maksut

Yhtiövastikkeet sekä muiden yhtiölle suoritettavien maksujen suuruuden määrää yhtiökokous.
Yhtiölle suoritettavien maksujen eräpäivän päättää taloyhtiön hallitus. Eräpäivä on yleensä kuukauden alussa, jolloin myös taloyhtiön suurimmat maksut erääntyvät.

Asunto-osakeyhtiölain johtavia periaatteita on osakkaiden yhdenvertaisuus. Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan kaikkia osakkaita tulee samassa tilanteessa kohdella samalla tavoin. Yhdenvertaisuusperiaatteesta seuraa, että isännöitsijätoimisto ei voi antaa osakkaille vastikkeisiin ja muihin maksuihin erilaisia määräpäiviä.

 

Huoneistokohtaisen/osakeryhmän lainaosuuden poismaksu

 

Kukin yhtiön hallitus päättä milloin huoneistokohtaisen tai osakeryhmään kohdistuvan lainaosuuden voi maksaa pois.  Tiedustele asiaa isännöitsijältä.

Pankit ottavat vastaan huoneistokohtaisia lainaosuuslyhennyksiä yhtiön säännönmukaisten lyhennysten yhteydessä, jotka ovat usein kahdesti vuodessa. Tarkista aina taloyhtiösi kohdalta lyhennyskuukausi!

Maksua varten tulee osakkaan tilata lainaosuuslaskelma. Lainaosuuslaskelma tehdään vain pyynnöstä ja siitä veloitetaan hinnaston mukainen hinta. Laskelman tekeminen on erillistyötä, joka ei kuulu isännöintisopimuksen päivittäistehtäviin.

Lainaosuussuoritus maksetaan taloyhtiön tilille. Maksuajankohdassa tulee huomioida, että suorituksen tulee näkyä taloyhtiön tilillä eräpäivänä. Taloyhtiö lyhentää osakkaan suorituksella lainaa / lainoja pankkiin.

Lyhennyskuukauden vastikkeen yhteydessä maksetaan vielä rahoitusvastike. Tämä huomioidaan laskelman tuotoissa. Huoneisto on lainoista vapaa lyhennuskuukautta seuraavan kuukauden alusta alkaen.

Kun lyhennys on käsitelty, postitetaan osakkaalle uuden maksulomakkeet, joista rahoitusvastike tai -vastikkeet on poistettu.

 

 

 

Muutostyöilmoitus

Alla olevasta linkistä pääset täyttämään muutostyöilmotuksen. 
TÄSTÄ>>

 

 


                   Isännöintitodistus 

Alla olevasta linkistä voit tilata

isännöintitodistusksen.

TÄSTÄ>>>