Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

                                         Timo Nurmi            Petkeltie 5 B

20540 Turku

p. 044-2195858

                                      timoexpert@timokalle.fi

Hyötytietoa asumisesta ja rakentamisesta kiinnostuneille

ASUNTOTIETO.com

 

Taloyhtiö.net

Taloyhtiö.net tarjoaa tietoa taloyhtiön hallitukselle, asukkaille, sekä isännöitsijälle.

 

Hallinnanjakosopimus kiinteistöissä

Hallinnanjakosopimuksia voidaan tehdä sellaisille kiinteistöille, joissa omistetaan kiinteistö yhdessä toisten kanssa. Jos kaava mahdollistaa voidaan kiinteistö tietysti jakaa (lohkoa) omistajille ja muodostaa niistä itsenäiset kiinteistöt. Joskus nähdään kuitenkin järkeväksi jättää kiinteistö yhdeksi kokonaisuudeksi. Kiinteistöllä on tavallisesti useita rakennuksia, jotka kukin omistaja on rakentanut itselleen vain omaa käyttöä varten. Hallinnanjakosopimus ei ole pakollinen mutta sellainen tulisi ehdottomasti olla, jotta omistajille ei synny riitaisuuksia esimerkiksi juuri omistajanvaihdostilanteissa. Hallinnanjakosopimus vastaa asunto-osakeyhtiöiden tai kiinteistöosakeyhtiöiden yhtiöjärjestystä.

Hallinanjakosopimus on kiinteistön omistajien välinen normaalisopimus, jossa sovitaan hallinnasta ja käytöstä esim. rakentamisesta, jätehuollosta ja hallinta-alueiden rajoista. Kun sopimuksen yksityiskohdat on sovittu, se on hyvä rekisteröidä kiinteistörekisteriin. Näin se sitoo myös uusia omistajia omistajanvaihdostilanteissa ja antaa suojaa yhden omistajan velkojia vastaan.  Sopimusta voidaan muuttaa vapaasti. Hallinnanjakosopimus ei ole määrämuotoinen kiinteistönkauppasopimus. Hallinnanjakosopimuksella ei sovita omistusoikeudesta vaan hallinnasta.

Sopimukseen voidaan kirjata voimassaoloaika. Jos sitä ei ole kirjattu, se on voimassa toistaiseksi. Voimassaolon päättymisen jälkeinen tilanne olisi hyvä kirjata myös.

Lisätietoa hallinnanjakosopimuksesta >>

Muutostyöilmoitus

Alla olevasta linkistä pääset täyttämään muutostyöilmotuksen. 
TÄSTÄ>>

 

 


                   Isännöintitodistus 

Alla olevasta linkistä voit tilata

isännöintitodistusksen.

TÄSTÄ>>>